El Museu d’Esperanto creix

Des que el març passat es van iniciar els contactes per tornar a posar en marxa el Museu d’Esperanto de Subirats, les activitats i el nombre de simpatitzants han anat augmentant i també el nombre de gent d’arreu del món que dona suport a la nostra iniciativa.  Us convidem a visitar dues plataformes des de les quals podeu participar del creixement d’una institució que va més enllà del seu contingut material:

Museu d’Esperanto de Subirats al Facebook

Amikoj de la Muzeo de Esperanto de Subirats (Ipernity)

Advertisements

2 Respostes

 1. En aquests moments hi ha una iniciativa popular que proposa que la Biblioteca Pública que s’ha de construir a Subirats segons el Mapa de la Lectura Pública de Catalunya estigui especialitzada en Esperanto entrant a formar part així del conjunt de biblioteques amb fons especials temàtics de la Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya.

  L’actual propietari del Museu, Rafel Hernández, fill del fundador, va dir a la presentació de la proposta el 9-4-10, “Quan ell (el col·leccionista) falla, i tots fallen d’hora o tard, l’única solució és el traspàs a una institució que tingui la capacitat tècnica i econòmica d’anar transformant el que és un bosc d’informació amb només uns caminets, els registres electrònics pelats, en un poble o una ciutat d’informació amb avingudes, carrers i carrerons.”

  Proposem agrupar els ‘Amics del Museu d’Esperanto de Subirats’ a través d’aquest bloc i/o a les xarxes Facebook i Ipernity i portar a terme un programa d’activitats culturals per a divulgar a Catalunya i arreu l’existència d’aquest valuós patrimoni amb l’objectiu bàsic de donar tot el suport a l’Ajuntament per a que segueixi fent les accions que calguin, encaminades a aconseguir de les institucions corresponents els recursos necessaris per a la construcció, el més aviat possible, de la Biblioteca Pública de Subirats amb especialització en Esperanto. Tot això amb els dos objectius finals següents:

  1. captació de turisme cultural tant local com internacional, i
  2. tenir disponible el fons per a investigació, tant per a estudiants majoritàriament penedesencs com per a investigadors professionals d’arreu.

  El programa d’activitats 2010-2011, en principi d’una mensual, aproximadament, consisteix en presentació de llibres i/o obra literària d’esperantistes catalans (de moment), conferències, taller escolar i cicle de cinema relacionat amb l’esperanto

  Us encoratgem a deixar un petit comentari de suport a la proposta de ‘Biblioteca Pública especialitzada en Esperanto’, no pensant en que l’Esperanto esdevingui o no la llengua internacional del futur, sinó per la importància que ha tingut tant a nivell històric com literari, en la cultura de la pau, de la diversitat cultural, en la divulgació internacional de les cultures minoritzades, en la internacionalització de fets censurats en un país qualsevol, etcètera; tot un conjunt de valors que hem de preservar de cara a que ens puguin inspirar en el futur i a les futures generacions per anar trobant camins de millorament del Món.

 2. En el marc de la campanya

  PER UNA BIBLIOTECA PÚBLICA A SUBIRATS
  AL VOLTANT DE L’ESPERANTO

  divendres, 8 d’octubre 2010, a les 20 h.
  al Centre Agrícola de Sant Pau d’Ordal

  Presentació de la proposta

  AMICS DEL
  MUSEU D’ESPERANTO DE SUBIRATS

  – Valor del museu com a patrimoni de Subirats

  – Rellevància nacional i internacional

  – Importància de l’especialització de la biblioteca pública

  ———————————————————-

  Presentació del programa de la temporada 2010-2011

  ACTIVITATS CULTURALS DEL MUSEU

  ———————————————————-

  Intervindran:

  Joan Inglada

  (Promotor dels Amics del Museu)

  Rafel Hernández

  (Propietari del Museu d’Esperanto)

  Daniel García Peris

  (Patronat de Turisme de Subirats)

  Josep Tubau

  (Promotor del Projecte per a una Biblioteca Pública)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: