Les postals instructives

 

Clica sobre la imatge per engrandir-la

A principis del segle passat, la necessitat de promoure l’esperanto va impulsar els esperantistes a mantenir un alt grau de correspondència i l’edició d’un gran nombre de postals, vinyetes, segells, sobres i altres impressions sobre paper. Entre les postals que feien referència a l’esperanto es troben principalment aquelles que tenien com a objectiu principal  el donar a conèixer la llengua internacional i recomanar-ne el seu aprenentatge. No obstant, una part d’elles van ser pensades per anar un pas més enllà i varen ser dissenyades amb una funció didàctica. Se n’editaren de tipus més feixuc, com les que feien encabir les setze regles de la gramàtica o una petita apologia de la seva senzillesa. Però la que avui mostrem és una postal que actualment considerariem moderna atenent al protagonisme de la imatge per sobre d’altres consideracions.

També hi ha versions més modernes d’aquesta lliçó gramatical.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: