Judit Pólgar, una ment brillant

Judit Pólgar, hungaresa nascuda a Budapest el 23 de juliol de 1976, és la millor jugadora d’escacs del món, és de fet la única dona entre els cent millors del rànking mundial d’aquest esport. Els seus pares, jugadors d’escacs i alhora pedagogs, varen optar per educar la seva filla casa, utilitzant l’esperanto com a llengua d’ús familiar.

De família jueva, Judit va perdre alguns dels seus parents durant l’holocaust i una àvia seva va sobreviure a Auswitch. El seu pare, László Pólgar, tenia la teoria que la genialitat es basava en un cert entrenament portat a terme des de la infància, es a dir, el geni no neix, es fa. Podeu llegir més sobre ella clicant aquí. En cas que vulgueu veure-la en acció, podeu fer una visita a Youtube.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: