Subirats rebrà un grup de participants en el 35è Congrés Català d’Esperanto

El proper dimarts 1 de novembre, el municipi de Subirats serà la seu del Postcongrés que clourà el 35è Congrés Català d’Esperanto, que enguany s’està duent a terme a Barcelona (Centre Cultural de La Farinera del Clot). Aquesta jornada de caràcter més lúdic i distés, permetrà a un nodrit grup de congressistes viatjar fins a Subirats i conéixer part dels seus atractius turístics. Com és d’esperar, també l’enoturisme tindrà un paper rellevant en la jornada, que inclou una visita a un celler local i un dinar en un dels seus restaurants. Ara bé, el moment més destacat de la jornada arribarà a les 13h, quan els congressistes visitin el Museu d’Esperanto de Subirats, on seran rebuts per Rafael Hernández, fill del fundador i Teresa Massana, la seva vídua. Seguidament s’hi farà una visita guiada en català i en esperanto, per poder transmetre en ambdues llengües les principals característiques i valors del Museu.

Podeu consultar tots els actes del Postcongrés clicant aquí. Cal destacar que el programa no es podria realitzar sense la col.laboració constant del Patronat de Turisme de Subirats, l’Ajuntament de Subirats i l’Associació d’Amics del Museu (AAMES).

El gruix del Congrés s’està desenvolupant a Barcelona del 28 al 31 d’octubre i centrant l’atenció en el tema del multilingüisme a la Unió Europea. Per aquesta raó es compta amb especialistes i inscrits provinents d’altres països, essent les persones foranes prop d’un 25% del total de participants. Aquesta diversitat no fa més que consolidar una trobada que va tenir la seva primera edició l’any 1910 a Sabadell i que esdevé marc de referència dels esperantistes dels Països Catalans cada dos anys. Enguany els actes programats inclouen recitals, concerts, passejades, homenatges i sessions de treball dels que ben aviat us en farem crònica. Paral.lelament a la celebració, alguns mitjans han centrat la seva atenció en l’esperanto, com l’article que va publicar el Diari ARA el diumenge 30 d’octubre.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: